Yani yakın zamanda yeni bir MacBook satın aldınız ve ekranda zaten bazı lekeler olduğunu fark ettiniz. MacBook ekranını temizlemenin en iyi yolu nedir? Bir MacBook ekranını temizlemek basit görünebilir, ancak aslında çok hassastırlar.
MacBook ekranını temizlemenin en iyi yolu, damıtılmış suyla nemlendirilmiş tüy bırakmayan bir mikrofiber bez kullanmak ve ekranı eşit hareketlerle nazikçe silmektir. Nemli bir mikrofiber bez tüm lekelerin %90ını giderir ve ekran için güvenlidir.
En iyi sonuçları elde etmek için MacBook u açın ve ekran, klavye ile ekranın olacağı yere bakacak şekilde çevirin. Ekranı çizilmelere karşı korumak için altında yumuşak bir şey olduğundan emin olun. Bezin üzerine yapışabilecek kalıntıları temizlemek için kuru bir mikrofiber bezi baskı yapmadan birkaç kez ekranın üzerinden geçirin.
MacBook u bu konumda temizlemenin nedeni, tek bir alana odaklanmak yerine ekrana yayılan eşit basınç uygulayabilmenizdir. Ayrıca, MacBook un dahili bileşenlerine kalıcı olarak zarar verebilecek ekranın çatlaklarına düşme olasılığını azaltmaya yardımcı olur.
Buradan, tüy bırakmayan bir mikrofiber bezi hafifçe nemlendirin ve ekranı soldan sağa veya yukarıdan aşağıya düz hareketlerle silin. Ekranı daireler çizerek silmeyin. Birkaç geçişten sonra MacBook ekranındaki lekeler temiz olmalıdır. Ekranı kurutmak ve parlatmak için kuru bir mikrofiber bez de kullanabilirsiniz.
Önerilen mikrofiber bez: MagicFiber Mikrofiber Temizlik Bezleri
https://www.amazon.com/MagicFiber-Microfiber-Cleaning-Cloths-PACK/dp/B0050R67U0?th=1&linkCode=ll1&tag=macexpert-20&linkId=699de070f3bf6329d09cb112ecb0f2c2&language=en_US&ref_=as_li_ss_tl
Yaygın Bir Hata:
MacBook ekranları, özellikle Retina ekranları hakkında anlamanız gereken şey, çok ince bir yansıma önleyici kaplama malzemesi katmanına sahip olmalarıdır.
Cam pencere temizleme spreylerinde bulunanlar gibi aşındırıcı bir kimyasal kullandığınızda, kimyasallar MacBook taki yansıma önleyici ekran kaplamasını tüketir. Yansıma önleyici malzeme hasar gördüğünde, sonuç genellikle beyaz lekeler olmak üzere kalıcı lekelerdir.
Bir MacBook ekran lekesini suyla çıkaramazsanız, muhtemelen kalıcıdır ve hiçbir ovma onu çıkarmaz. Tek seçenek, çok maliyetli bir prosedür olan bir ekran değişimi satın almaktır. Ancak, bu yazıda daha sonra tartışacağım olası bir DIY çözümü var.
Unutmayın:
MacBook ekranına doğrudan su püskürtmeyin. Mikrofiber bir beze su püskürtün ve ardından ekranı bezle silin.
Yukarıdaki yöntemle MacBook ekranındaki hemen hemen tüm lekeleri, kalıntıları ve lekeleri kaldırabilirsiniz.
Pencere Temizleme Spreyleri
MacBook ekranına herhangi bir kimyasal ürün püskürtmekten kaçının. Apple ın desteğine göre, ağartıcı ve hidrojen peroksit içeren tüm kimyasallardan kaçının. Su en güvenli seçeneğinizdir, ideal olarak damıtılmış sudur.
LCD Temizleme Spreyleri
Elektronik cihazlar için tasarlanmış bazı LCD temizleme spreyleri vardır, ancak MacBook larda kullanılmamalıdır. Bunun nedeni, MacBookl arın diğer pek çok elektronik cihazda olmayan ekstra parlama önleyici kaplama katmanına sahip olmasıdır. Başka bir deyişle, TV de işe yarayan bir temizleme spreyi MacBook un ekranına zarar verebilir.
Clorox Mendil
Clorox mendiller gibi kimyasal içeren ıslak mendiller MacBook ekranında kullanılmamalıdır. Alkol ve dezenfektan mendiller de önerilmez. Bir mendilde ağartıcı olmasa bile MacBook ekranını mahvedebilecek başka kimyasallar olabilir.
Yani mikrofiber bir bez üzerinde damıtılmış su denediniz ama yine de MacBook unuzdaki lekeleri çıkaramıyorsunuz.
Optisyen Tarafından Tavsiye Edilen Gözlük Spreyi
Gözlük takarsanız, gözlükçünün önerdiği cam spreylerin çoğu MacBook ekranını temizlemek için işe yarar. Spreyin yansıma önleyici camlar için olup olmadığını kontrol ettiğinizden emin olun. Unutmayın, önce bir mikrofiber bez püskürtün, doğrudan MacBook ekranına püskürtmeyin.
Temizleyici
Whoosh a göre, ürünleri çoğu Apple ürününde kullanılıyor. İnsanlar ayrıca ürünü resmi Apple mağazalarında kullanımda gördüğünü bildirdi. Bununla birlikte, Whoosh spreyinin en yeni MacBook larda garip bir kalıntı bıraktığına dair raporlar da var.
Bu nedenle, yepyeni pahalı MacBook ekranınızın mümkün olduğunca uzun süre kusursuz kalmasını istiyorsunuz. En iyi seçeneğiniz ekrana bir ekran koruyucu eklemektir.
Ekran koruyucular ucuzdur ve MacBook ekranınızı lekelere, çizilmelere ve her türlü hasara karşı korurlar. Ayrıca ekran koruyucuyu çıkarıp daha sonra yenisiyle değiştirebilirsiniz.
MacBook Ekranı Lekeli ise :
MacBook ekranınız zaten hasarlıysa, birkaç seçeneğiniz vardır. Önerilen seçenek, bir Apple merkezini ziyaret etmek ve sizin için ekranı değiştirip değiştiremeyeceklerini görmek.
Ancak, hasarlı bir MacBook ekranının değiştirilmesi genellikle Appleı n garantisi kapsamında değildir. Yeni bir MacBook, bazen yepyeni bir MacBook kadar, 500 dolardan fazlaya mal olabilir. Bazı durumlarda, ücretsiz değiştirme için okunaklısınız, bu yüzden sormaya değer.
İyi haber şu ki, MacBook unuzun ekranı lekeliyse, ekran donanımı muhtemelen zarar görmemiştir. Yani tek hasar ekrandaki yansıma önleyici kaplama tabakasında.
Diğer bir seçenek, en iyi son çare olarak bırakılsa da, ekrandaki yansıma önleyici kaplamanın geri kalanını tamamen kaldırmaktır. Bu prosedürün garantinizi geçersiz kılacağını unutmayın, bu nedenle risk size aittir.
Bir MacBook ekranındaki yansıtıcı kaplamayı çıkarmak için önerdiğimizin tersini yaparsınız; MacBook ekranınızı temizlemek için aşındırıcı bir sprey kullanın. Kendin Yap uzmanları, MacBook ekranındaki yansıma önleyici tabakayı çıkarmak için kabartma tozu ve su karışımı kullanmanızı tavsiye ediyor.
Sonuç, temiz görünümlü bir MacBook ekranı olmalıdır, ancak çok daha fazla yansıtıcı olacaktır. Ancak, her zaman yansıma önleyici bir ekran koruyucu satın alabilirsiniz.
Çözüm:
Özetlemek gerekirse, bir MacBook ekranını temizlemenin en iyi yolu damıtılmış su ve mikrofiber bir bez kullanmaktır. Ekrana zarar vermekten endişe ediyorsanız, ucuz bir ekran koruyucu kullanmayı düşünün, bu size ileride çok para kazandırabilir.